Trustpilot 4.8 ud af 5 i bedømmelse

Gratis frakt over 500 DKK

Gratis udveksling

17% rabat på alle produkter til ord. pris

WELCOME17

VARME OP FØR PADEL

WARM UP INFÖR PADEL

Julia Gustafsson |

Der er alt for mange, der skynder sig ind i padelhallen få minutter før kampstart og så straks går i gang med opvarmningen. Det øger desværre risikoen for forstrækninger og andre skader, da en inaktiv muskel har kortere væv. Derudover skal leddene starte produktionen af ​​ledvæske for at smøre og blive mere fleksible.

Dette er noget elitespillere aldrig forsømmer. Primært på grund af risikoen for skader, men også for at kunne præstere på max. Kroppen skal være forberedt på, hvad der kommer ved at få blodcirkulationen op og tilpasse iltoptagelsesevnen – hvilket giver bedre forudsætninger under hovedaktiviteten.

Nedenfor er nogle forslag til opvarmning inden padeltræning og padelkampe, øvelserne egner sig også som præhab - skadesforebyggelse. Derudover er alt udstyr nemt at have med i padel-tasken og kan klikkes hjem hos Ongoal .

SJIPPETOV

Start gerne opvarmningen med et hoppereb for at hæve pulsen, få blodet til at flyde i musklerne og komme ind i vejrtrækningen. Det er en højintensiv og effektiv træningsform, der gør dig smidig, eksplosiv og forbedrer dine konditions- og koordinationsevner. Glem ikke at aktivere bagagerummet, da meget af strømmen kommer derfra.

Det siges, at ti minutters hoppereb svarer til tredive minutters løb. Forbrænding er dog altid individuel, fordi den afhænger af faktorer som køn og vægt.

Gummibånd (fås i let, medium og tung)

Det er ikke usædvanligt, at skuldrene vil fremad på grund af, at brystmusklen "krymper", når man holder ketcheren foran kroppen i længere tid. Det kombineret med at belaste skuldrene, ikke mindst i overhead, kræver præhab, men også en masse rygøvelser i fitnesscenteret for at trække skuldrene tilbage.

Gummibånd er en god måde at bevare en god kropsholdning og forberede skuldre og brystmuskler til padel leg. Nedenfor er forslag til øvelser, men der er en hel masse andre forslag til f.eks. youtube til inspiration.

1. Skulderpres: Start med at stå med den ene fod i den ene ende af gummibåndet og hold den anden ende med begge hænder. Hold dine hænder i skulderhøjde med håndfladerne vendt fremad. Tryk nu op, indtil armene er lige over hovedet. Vend langsomt tilbage til startpositionen og gentag.

2. Band Pull Aparts: Hold gummibåndet i skulder- eller hovedhøjde med en omtrentlig skulderbreddes afstand mellem hænderne. Før derefter armene fra hinanden og lidt ned, mens du trækker skulderbladene sammen. Før derefter langsomt armene tilbage til udgangspositionen og gentag.

SKUMRULLER

Foam rolling er et perfekt supplement til traditionel stretching. Det øger mobiliteten, blødgør kroppen og behandler triggerpunkter.

Foam roller kan bruges på alle kroppens muskler, men undgå knoglevæv. Rul i cirka 1 minut pr. muskelområde, hvis du har muskelknuder kan du øge trykket og/eller blive lidt længere, indtil det bliver blødt. Tilpas trykket på musklerne med din kropsvægt og gør dig opmærksom på hvilke muskler der er mere ømme og spændte end andre, hvis du er flittig med foam roller vil du til sidst opleve disse som mere medgørlige.

Nu er du klar til en padelkamp! Held og lykke!